Friptura de curcan umplut cu mere

Printeaza

Friptura de curcan umplut cu mere din: curcan, slanina, unt, sare, mere, gutuie, vin, piper, suc de rosii.

Ingrediente:Friptura de curcan umplut cu mere

  • 1 curcan sau 1 curcă mai grasă
  • 400 g slănină albă sau afumată (sau 6-8 foi mari de varză)
  • 3 linguri cu unt
  • sare
  • 1 kg mere + 1 gutuie
  • 1 pahar cu vin alb
  • piper boabe
  • 1 pahar cu suc de roşii

 

Mod de preparare:
Curăţaţi pasărea de fulgi, treceţi-o prin flacără mare, frecaţi toată carnea cu mălai apoi spălaţi-o şi goliţi curca făcând un orificiu lângă târtiţă.

Păstraţi măruntaiele, aruncaţi maţele, scoateţi gâtul cu guşa, înlăturaţi capul şi ghearele (le puteţi folosi când faceţi răcitură de pasăre), spălaţi pasărea pe dinăuntru şi scoateţi plămânii. Curăţaţi merele de coajă şi seminţe; curăţaţi gutuia de seminţe.

Tăiaţi fructele felii, amestecaţi cu măruntaiele, săraţi puţin şi umpleţi toracele curcanului. Acoperiţi umplutura cu o frunză de varză şi aşezaţi pasărea în tavă unsă cu unt.

Inveliţi carnea cu felii subţiri de slănină, puneţi tava în cuptor la foc potrivit pentru 4-5 ore (câte kg are pasărea atâtea ore se va frige). Adăugaţi în tavă 1 cană cu apă şi vinul alb. Scoateţi curcanul rumenit, aruncaţi slănină, goliţi-1 de fructe.

Tranşaţi felii potrivite, serviţi alături umplutura de fructe, peste care turnaţi sucul de roşii, treceţi totul pe farfuriile de serviciu.

Serviţi totul cald, cu felii de pâine prăjită şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.