Fondue

Printeaza

Moda de a găti fondue a ajuns la apogeu în anii ’70, popularitatea acestui fel de mâncare cunoscând un reviriment în ultima vreme, pe măsură ce o nouă generaţie a descoperit această modalitate încântătoare de a împărţi mâncarea cu cei apropiaţi.

Fondue înseamnă în traducere „topit”, iar bourguignonne „unt”.

Un fondue, ca fel de mâncare, se prepară, într-adevăr, topind o cantitate importantă de unt la o sursă de căldură moderată, adăugând eventual ulei vegetal, pentru a amâna punctul în care grăsimea începe să fumege şi pentru a preveni arderea acesteia.

Carnea tăiată în cubuleţe sau fâsii subţiri, de regulă carne de vită, se poate marina câteva ore înainte de gătire. Se ia apoi cu nişte furculiţe lungi speciale şi se cufundă în untul fierbinte, în care se va prăji foarte repede, de regulă în câteva minute.

Scoasă din vasul de fondue, carnea se cufundă apoi în diverse sosuri, de preferinţă acrişoare, care se combină armonios cu untul. Lâmâia şi smântână fermentată constituie o bază ideală pentru aceste sosuri reci.

 

Fondue

Fondue

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.