Fondue de branza cu vin

Printeaza

Fondue de branza cu vin din: cascaval, vin, usturoi, nucsoara, amidon, piper.

Ingrediente:Fondue de branza cu vin

  • 200 g caşcaval Comte
  • 200 g caşcaval Beaufort
  • 200 g caşcaval Emmenthal
  • 300 ml vin alb sec
  • un căţel usturoi
  • o linguriţă amidon
  • un păhăruţ lichior de cireşe (sau pălincă)
  • o linguriţă nucşoară pudră
  • un praf piper

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi mici toate cele trei tipuri de caşcaval. Vasul de fiert fondue se unge cu usturoi şi apoi se lasă căţelul în vas.

Se toarnă 250 ml vin în vas şi se încălzeşte. Restul de vin se amestecă separat cu amidonul şi nucşoara. Când cele 250 ml de vin fierb, se pune caşcavalul amestecând continuu pentru topire.

După topirea completă se pune amestecul de amidon, piper şi lichior. Se mai amestecă încă o dată şi se aduce la masă cu pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.