Focaccia cu rozmarin proaspat

Printeaza

Focaccia cu rozmarin proaspat din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, rozmarin.

Ingrediente:Focaccia cu rozmarin proaspat

  • 625 g de făină albă
  • 1 1/2 linguriţă de sare
  • 1 1/2 linguriţă de zahăr pudră
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguriţe de drojdie
  • 235 ml de apă călduţă
  • 120 ml ulei de măsline de calitate superioară
  • câteva crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1-2 linguriţe de sare de mare, după gust

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un castron, adăugaţi sarea şi zahărul şi amestecaţi rozmarinul tocat şi drojdia. Faceţi o gaură în mijloc şi turnaţi apa şi 5 linguri de ulei.

Amestecaţi până obţineţi un aluat moale.

Turnaţi amestecul pe o suprafaţă acoperită cu făină şi frământaţi aluatul timp de 5 minute sau până devine moale. Turnaţi amestecul într-un castron tapetat cu făină, acoperiţi parţial şi lasaţi-l să stea o oră într-un loc cald, până când îşi dublează dimensiunile.

Frământaţi-l din nou şi turnaţi-l într-o formă rotundă unsă, adânca de 25 cm, acoperiţi parţial şi lăsaţi amestecul să crească într-un toc călduţ, timp de 40 de minute, până când îşi dublează dimensiunile.

Incălziţi cuptorul la 200° C.

Ungeţi o lingură de lemn şi crestaţi suprafaţa aluatului. Ungeţi-l cu puţin ulei, apoi presaţi crenguţe mici de rozmarin deasupra şi presăraţi sare grunjoasă după gust.

Coaceţi timp de 30 de minute, până când focaccia e rumenită. Ungeţi-o cu uleiul rămas.

Se serveşte caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.