Flan de caramel si migdale

Printeaza

Flan de caramel si migdale din: lapte, lamaie,zahar, oua, apa.

Flan_de_caramel_si_migdale

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • o lămâie
  • 225 g zahăr
  • 3 ouă şi 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri apă caldă

Ingrediente pentru servit:

  •  migdale feliate

Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu coaja rasă de lămâie, apoi laptele se strecoa ră pfentru a înlătura coaja. Se amestecă ouăle, gălbenu­şurile şi 125 g zahăr. Se toarnă laptele călduţ şi se amestecă.

Se pun pe foc 100 g zahăr, sucul unei jumătăţi de lămâie si două linguri cu apă pentru a obţi­ne,un caramel ca’re se repartizea­ză în patru forme mici de copt.

Se toarnă şi amestecul cu ouă şi lapte şi se fierbe la bain-marie 45 de minute. Se lasă să se ră­cească în formă şi apoi se scoate şi se aduce la masă cu migdale.

Flan de caramel si migdale

Flan_de_caramel_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.