Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi

Printeaza

Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana.

Ingrediente:Ficat_la_gratar_cu_garnitura_de_cartofi_noi

  • 1 kg ficat
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu mustar
  • sare
  • piper macinat
  • 1 kg cartofi
  • 1 cana cu smantana

 

Mod de preparare:

Spălaţi ficatul, îl ştergeţi cu prosop curat, îl tăiaţi felii groase, pe care le ungeţi cu ulei, apoi cu muştar şi le lăsaţi deoparte 10 min. Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi-i puneţi la fiert în apă caldă cu 1 lingură cu sare. Lăsaţi să fiarbă încet, scurgeţi apa, îi puneţi pe platou şi-i acoperiţi cu smântână în momentul în care-i serviţi.

Puneţi pe grătar feliile de ficat, le întoarceţi des, le daţi sare şi piper şi urmăriţi să nu se ardă. Ficatul trebuie să fie moale, dar bine făcut. Serviţi lângă cartofi fierţi, cu sau fără pâine şi vin roşu.

Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi

Ficat_la_gratar_cu_garnitura_de_cartofi_noi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.