Ficat de porc cu oregano

Printeaza

Ficat de porc cu oregano din: usturoi, oregano, sare, ulei, otet, boia, ardei, ficat de porc, piper.

Ingrediente:Ficat_de_porc_cu_oregano

  • 10 căţei de usturoi
  • 1 legătură de oregano tocat
  • 1/2 de linguriţă de sare
  • 125 ml ulei de măsline
  • 125 ml otet de vin
  • 1 lingură de boia
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 kg ficat de porc
  • ulei pentru prăjit
  • 1 linguriţă de piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte împreună cu frunzele de oregâno. Se adaugă treptat sarea, uleiul de măsline, oţetul, boiaua şi ardeiul iute.

Se curăţă ficatul, se taie în felii subţiri, se prăjeşte în ulei şi se condimentează cu piper. Apoi se toarnă deasupra baiţul şi se lasă la marinat peste noapte într-un vas acoperit.

In ziua următoare se varsă totul într-o cratită, se aduce ta fierbere amestecând continuu şi se mai ţine pe foc circa 15 minute.

Se condimentează cu piper şi se serveşte fierbinte cu pâine ţărănească.

Ficat de porc cu oregano

Ficat_de_porc_cu_oregano

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.