Fasole cu orez si telina

Printeaza

Fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, ulei, sare, piper, frunze de telina, pasta de tomate, boia dulce, dafin, faina si patrunjel.

Fasole_cu_orez_si_telina

 

Ingrediente:

  • 400 g fasole boabe
  • 250 g orez
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 150 ml ulei
  • sare, piper
  • 2-3 ramuri de ţelină cu frunze
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pui fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. O fierbi în 3 l de apă şi, după ce a fiert 10 minute, o scurgi de apă şi o pui în altă apă caldă, pe urmă o dai la fiert timp de 15 minute. Mai schimbi încă o dată apa, apoi fierbi fasolea la foc mic, circa 1 oră şi jumătate.

Separat, fierbi orezul doar pe ju­mătate, în apă, doar cu o linguriţă de sare. Cureţi, speli şi toci cea­pa mărunt, o căleşti 5-6 minute în ulei, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. Adaugi pasta de tomate, făina şi stingi totul cu 200 ml de apă. Adaugi în cratiţă fasolea, tulpinile de ţelină tocate mărunt, cu frunze cu tot, şi orezul. Pui şi foaia de dafin, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă la foc mic, timp de 15 minute.

 

 

Fasole cu orez si telina

Fasole_cu_orez_si_telina

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.