Fasole boabe fiarta

Printeaza

Fasole boabe fiarta din: fasole, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, piper, dafin, sare.

Ingrediente:Fasole boabe fiarta

  • 1/2 kg fasole albă, boabe, uscată
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 pătrunjel
  • 1 pâstârnac
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore, în apă călduţă. Se pune apoi la fiert în apă rece.

După ce a dat într-un clocot, apa în care a fiert se aruncă şi se pune fasolea să fiarbă în altă apă, impreună cu ceapa, zarzavaturile curăţate, piperul şi foile de dafin. Când fasolea este aproape gata, se pune sarea.

Când boabele de fasole s-au muiat (fără să se sfărâme), se scot din oala în care au fiert şi pot fi servite direct, cu salată de varză acră sau murături, sau pot fi folosite pentru a pregăti salate sau alte preparate pe bază de fasole.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.