Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii
PrinteazaO reteta de fasole alba cu ceapa coapte din: ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, frunze de rozmarin, rosii cherry, fasole alba, otet balsamic si parmezan.
- 2 cepe roşii medii
- ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 15g frunze de rozmarin, tocate
- 300g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 2 x 400g conserve de fasole albă, scursă şi clătită
- 4 linguri de oţet balsamic
- 4 linguri de parmezan, ras pe răzătoarea mare (opţional, pentru cei care nu ţin post)
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se taie în sferturi una dintre cepe şi se aşază pe o tavă împreună cu roşiile cherry. Se stropesc cu 1 lingură de ulei şi se lasă la cuptor 20 de minute.
Se toacă mărunt cealaltă ceapă şi se aşază într-o cratiţă împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, usturoi, rozmarin, sare şi piper. Se lasă pe foc 10 minute până când se înmoaie. Se adaugă fasolea şi oţetul în cratiţă şi se mai lasă puţin pe foc. Se adaugă legumele coapte şi parmezanul, se amestecă şi se serveşte.
Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii
Pofta buna!