Dulceața de mere cu esență de vanilie

Printeaza

Dulceața de mere cu esență de vanilie din: mere, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie, scortisoara, pastaie de vanilie.

Dulceața de mere este o rețetă tradițională care se regăsește în multe culturi din întreaga lume. Merele au fost cultivate timp de mii de ani și, odată cu descoperirea metodei de conservare a dulciurilor prin adăugarea de zahăr, s-a dezvoltat și rețeta de dulceață de mere.

În trecut, dulceața era o modalitate importantă de a păstra gustul fructelor pe tot parcursul anului, în special în sezoanele reci.

Această rețetă simplă și delicioasă s-a transmis de-a lungul generațiilor și rămâne un deliciu apreciat în prezent.

 

Ingrediente:

  • 2 kg mere (preferabil variante dulci și aromate)
  • 1 kg zahăr
  • 1 pahar de apă (aproximativ 250 ml)
  • 1 lămâie (sucul și coaja)
  • 1 băț de scorțișoară
  • 1 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Spălați, curățați și tăiați merele în bucăți mici, îndepărtând semințele și cojile.

Puneți merele tăiate într-o oală mare și adăugați apa, sucul și coaja de lămâie, bățul de scorțișoară și păstaia de vanilie tăiată în două și scobită.

Puneți oala pe foc mediu și fierbeți merele până se înmoaie, amestecând din când în când. Acest proces va dura aproximativ 30-40 de minute.

După ce merele s-au înmuiat, adăugați zahărul în oală și amestecați bine.

Continuați să fierbeți dulceața la foc mic, amestecând din când în când, până când obțineți o consistență groasă și puțin vâscoasă. Acest proces va dura aproximativ 30-40 de minute în plus.

După ce dulceața a atins consistența dorită, îndepărtați bățul de scorțișoară și păstaia de vanilie.

Turnați dulceața fierbinte în borcane curate și uscate, apoi sigilați-le bine cu capacele. Puteți folosi și tehnica bain-marie pentru a le conserva mai bine.

Dulceața de mere cu esență de vanilie

Informații nutriționale (valori aproximative per 100g):

  • Calorii: 200 kcal
  • Carbohidrați: 51g
  • Proteine: 0.2g
  • Grăsimi: 0g

 

Gustul dulce și aroma de vanilie din această variantă adaugă o notă rafinată și exotică rețetei tradiționale de dulceață de mere.

Poate fi servită pe pâine prăjită, clătite sau ca umplutură pentru prăjituri și biscuiți. Este un mod minunat de a păstra gustul verii pentru sezoanele mai reci și un cadou apreciat pentru prieteni și familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Dulceaţă de cireşe albe

Dulceata de mere si cirese

Dulceata de mere si cirese din: mere dulci, cirese, zeamă de lămâie.   Ingrediente: 500 g mere dulci 500 g cireşe 2-3 linguri zeamă de lămâie       Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe, apoi le speli şi le scoţi sâmburii. Speli merele şi le bagi în storcătorul de fructe. în sucul obţinut pui zeama de […]

Dulceata din petale de trandafir si mere

Dulceata din petale de trandafir si mere din: mere, petale de trandafir, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mere 130 g petale de trandafir 330 g zahar zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în bucăţi mici, păstrându-se coaja, cotorul şi sâm­burii. Se pun toate într-o oală, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.