Tort cu vişine

Tort cu vişine

Tort cu vişine Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congela­tor) 3 linguriţe îndulci­tor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu îndulci­torul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile […]

Prăjiturele colorate din cozonac

Prăjiturele colorate din cozonac

Prăjiturele colorate din cozonac cozonac, apa, zahar, esenta de rom, nuci, gem acrisor, stafide, cacao, nuca de cocos Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide 1 lingură cacao nucă de cocos în diferite […]

Tartă cu cremă de vanilie si banane

Tartă cu caise si crema de vanilie

Tartă cu caise si crema de vanilie Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj  sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet   Mod de preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se […]

Cum se prepara tort cu banane

Tort cu alune

Tort cu alune din: oua, zahar, rom, alune, pesmet de casa, faina, coaja de lamaie, unt.   Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60 g unt   Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă […]

Tarta cu afine

Tartă cu afine si vanilie

Tartă cu afine Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele […]

Tort de ananas

Tort de ananas

Tort de ananas Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb de ananas   Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi […]

Sufleu de zmeura delicios

Sufleu de zmeură cu vanilie

Sufleu de zmeură Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită […]

Tartă de afine cu fructe

Tartă cu afine

Tartă cu afine Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele […]

Sufleu de vanilie

Sufleu de vanilie

Sufleu de vanilie Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul […]

Sufleu de zmeura delicios

Sufleu de zmeură

Sufleu de zmeură Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită […]

Sufle aromat de mere

Sufleu de mere

Sufleu de mere Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu semin­ţele, apoi se taie felii. Se pun la foc cu zahărul şi vanilia şi se amestecă pînă ce au scăzut, apoi se dau […]

Sufleu de caise

Sufleu de caise

Sufleu de caise Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri com­poziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie   Mod de preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce […]

Painici graham din migdale

Trigoane cu migdale sau nuci

 Trigoane cu migdale sau nuci Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel  şi se taie bucăţi dreptunghiu­lare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se presară cu migdale prăjite tăiate […]

Minişarlote cu pere

Sarlota de afine

 Sarlota de afine Ingrediente: 9 pişcoturi de şampanie 200 g afine de la congelator (zmeură sau căpşune) 600 g brânză de vaci 200 g zahăr 2 ouă 100 g smântână 200 g frişca     Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-o cană de apă cu 3 linguri de zahăr şi îl laşi să se […]

Bomboane în crustă de fistic

Retete de post: Bulgarasi de biscuiti cu visine

Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine din: biscuiti, nuci, apa, cacao, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, visine, nuca de cocos, zahar. Poate te intereseaza si: Salam de biscuiti de post Biscuiti cu alune Prajitura cu biscuiti Biscuiti din cereale incoltite   Ingrediente: 250 g biscuiţi populari 150 g nuci 1 pahar apă 2 linguri […]

Prajitura cu sirop de lamaie

Retete de post: Prajitura glazurata

 Prajitura glazurata Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 5 linguri gem 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet) 1 cană sifon (sau apă minerală) 3 linguri cacao 1 ceaşcă ulei esenţă după gust   Mod preparare blat: In acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se topesc şi se […]

Tort de nuca si budinca

Tort de nuca si budinca

O reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina, zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca si visinata. Ingrediente: 4 ouă 150 g margarină 150 g zahăr 50 g cacao 150 g nuci măcinate 1 lingură făină un plic praf de […]

Reteta prajitura cu nuca

Reteta prajitura cu nuca

Reteta prajitura cu nuca Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 5 linguri lapte 25 g untură sare Ingrediente umplutură: 300 g nuci 100 g ciocolată de menaj 85 g unt 3 ouă 120 g zahăr 50 g făină 2, 3 linguri zahăr pudră   Mod preparare aluat: Cerni făina, pui un praf de […]

Cocktail Margarita cu afine si lime

Turtite de portocale

 Turtite de portocale Ingrediente: 200 g unt sau margarina 200 g făină 100 g portocale confiate coajă rasă de portocală 2 ouă 3 gălbenuşuri vanilie 100 g zahăr 150 g şerbet de ciocolată   Mod de preparare: Untul se amestecă cu vanilia, coaja de portocală rasă, zahărul şi cu ouăle, apoi se pun şi portocalele […]

Turta de ciocolata

Turta de ciocolata

 Turta de ciocolata Ingrediente: 200 g unt 150 g miere 150 g zahăr 8 g scorţişoară şi cuişoară 3 ouă 3 gălbenuşuri puţin praf de copt 120 g ciocolată de menaj rasă sau 2 lin­guri cacao 75 g stafide 230 g făină 60 g migdale vanilie Mod de preparare: Mierea se amestecă cu untul, zahărul, […]

Rulada cu gem de papaya

Reteta rulada cu gem

 Reteta rulada cu gem Ingrediente: 150 g zahăr 120 g făină 6 ouă vanilie 30 g unt 250 g gem de căpşuni,caise   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile şi cu vanilia, apoi încet, cu al­buşurile bătute spumă tare făina şi cu untul la urmă. Pe o tavă de pati­serie se pune hîrtie, […]

Timbale de orez cu pricomigdale

Reteta pricomigdale

 Reteta pricomigdale Ingrediente: 430 g migdale 400 g zahăr 40 g făină 5-6 albuşuri vanilie   Mod de preparare: Albuşurile se amestecă la cald cu zahărul şi cu vanilia. Cînd începe să facă spumă se adaugă 380 g migdale măcinate şi făina. Cu duiul se toarnă pricomigdalele pe o tavă cu hîrtie pergament. Pe fiecare […]

Rulada marmorata de ciocolata

Rulada cu ciocolata festiva

 Rulada cu ciocolata festiva Ingrediente: 120 g zahăr 120 g făină 30 g unt 6 ouă vanilie 600 g cremă de tort de ciocolată 250 g zahăr pentru sirop 1/2 păhărel rom 100 g şerbet verde de fisticuri   Mod de preparare: Se prepară o ruladă obişnuită şi cînd s-a răcit se trampează cu sirop.Jumătate […]

Prajitura Lido

Prajitura Lido

 Prajitura Lido Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr 250 g nuci sau migdale 8 ouă vanilie 30 g făină 1 păhărel lichior de cireşe 300 g şerbet de cafea 50 g migdale prăjite   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, vanilia, lichiorul de cireşe sau alt lichior, apoi nucile sau migdalele prăjite […]

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti cu nuca de cocos

Salam de biscuiti cu nuca de cocos Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1/2 kg rahat 1 şi 1/2 pachet margarină 1 sticluţă esenţă de rom 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de portocale 1 plic zahăr vanilat 1 cană miez de nucă coaja rasă de la o lămâie 1 ceaşcă de stafide 1 ceaşcă nucă de […]

Rulada cu marmelada de piersici

Piersici Orsova

 Piersici Orsova Ingrediente: 750g piersici (6 piersici) 80 g griş vanilie 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici 80 g stafide 2 linguri rom 4 foi gelatină 3/4 l lapte 300 g frişcă bătută 50 g fructe confiate   Mod de preparare: Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15 […]

Fursecuri cu zahar pudra

Fursecuri cu nuca (de post)

 Fursecuri cu nuca (de post) Ingrediente: 1 pachet margarină 3 linguri pline cu vârf cu zahăr pudră 1 cană cu nucă sare zahăr pudră 1 cană făină   Mod de preparare: Pui nuca într-o tavă şi o dai la cuptor pentru 20 de minute, o laşi apoi să se răcească şi o tai mărunt sau […]

Mere invelite

Mere invelite

 Mere invelite             Amesteci 400 g făină cu 250 g margarină. Faci apoi un amestec din zeama unei lămâi mici, 1 linguriţă de sare şi 70 ml apă pe care-l adaugi peste făină şi frămânţi bine alua­tul, apoi îl laşi o oră să se odihnească, între timp, decojeşti merele, le […]

deserturi

Magdalene

 Magdalene Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 110 g făină 80 g unt vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu ouăle şi cu vanilia se bat la baie de apă (bain-marie) şi cînd au crescut se iau de la bain-marie şi se bat in continuare. Cînd s-a răcit, se pune şi făina cernută şi la […]

Creme Caramel clasică

Reteta crema de zahar ars

 Reteta crema de zahar ars Ingrediente: 3/4 l lapte 120 g zahăr 250 g zahăr pentru caramele 4 ouă 3 gălbe­nuşuri vanilie un vîrf de sare   Mod de preparare: Laptele se fierbe 3-4 minute cu 120 g zahăr şi cu vanilie. Se ia de la foc şi se amestecă bine cu ouăle şi sarea […]

Sarlota de portocala

Sarlota de portocale

 Sarlota de portocale Ingrediente: 1/4 l lapte 3-4 portocale 150 g zahăr 250 g zahăr pentru sirop puţină vanilie 3-4 foi gelatină (20 g) 150 g pişcoturi de şampanie 350 g frişcă bătută plus 150 g pentru decor   Mod de preparare: Se tapetează numai marginea unei forme joase şi simplă de şarlotă cu pişcoturi […]

Budincă de nuci cu vanilie

Budinca de nuci

Budinca de nuci Ingrediente: 150 g nuci curăţate 80 g făină 70 g unt 5 ouă 1 1/2 pahar lapte coajă de lămiie 150 g zahăr 3 g scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele, untul şi zahărul se pun într-un vas la foc şi se amestecă cu un telpînă începe să fiarbă. Se dă […]