Tartă cu caise si crema de vanilie

Printeaza

Tartă cu caise si crema de vanilie

Ingrediente:Tartă cu caise si crema de vanilie

  • 1,100 kg caise
  • 350 g zahăr pentru jeleu
  • 250 g foitaj  sau aluat fraged
  • 300 g cremă de vanilie de ecler
  • 80 g zahăr
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80 g zahăr 1/4 1 apă.

Din aluat se coace o tartă de 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler, peste ea se dă un strftt de pesmet, apoi se aşază caisele fierte şi strecurate.

Siropul de caisc se mai fierbe 15 minute cu cojile de caise. Se strecoară şi se mai fierbe cu 300 g zahăr.

Cînd gemul este aproape rece se napează cu el caisele din tartă şi se decorează cu simburii curăţaţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.