Bavareza cu caramel si turta dulce

Bavarez cu vanilie

 Bavarez cu vanilie Ingrediente: 1/4 1 lapte 1/2 baton vanilie 150 g zahăr 4-5 foi gelatină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g frişca   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cu vanilia. Ouăle se amestecă şi se bat bine şi cînd laptele fierbe încă se amestecă cu ouăle, apoi gelatina (care a […]

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

 Fursecuri fragede din: faina, unt, zahar pudra, oua, vanilie, nuci sau migdale.   Ingrediente: 375 g făină 250 g unt 150 g zahăr pudră 2 ouă vanilie 100 g nuci sau migdale   Mod de preparare: Pe o planşetă de tăiţei se face aluatul din făină, unt, zahăr, vanilie, 1 ou şi o priză de […]

Bavareza cu caramel si turta dulce

Bavarez cu ciocolata

 Bavarez cu ciocolata Ingrediente: 1/4 l lapte 1 plic de vanilie 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 4 ouă 3-4 foi gelatină (20 g) 300 g frişcă bătută 200 g zahăr   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu ciocolata tăiată bucăţele sau cu cacaoa, 3-4 mi­nute. Se amestecă cu ouăle bătute cu […]

Indiana de casa

Indiene de ciocolata

 Indiene de ciocolata Ingrediente: 5 ouă 1 plic vanilie 120 g făină 100 g zahăr 400 g şerbet de ciocolală 250 g frişcă 100 g gem   Mod de preparare: Zahărul, gălbenuşurile şi vanilia se amestecă bine şi albuşurile se bat spumă tare, apoi se amestecă încet şi la urmă se pune făina. Acest aluat […]

Budinca de vanilie

Budinca de vanilie

 Budinca de vanilie Ingrediente: 100 g stafide sultanine 50 g stafide negre 100 g fisticuri 2 linguri coniac sau lichior 80 g fructe confiate 2 ouă 112 lingură făină trei sferturi din com­poziţie de budincă de vanilie 1/2 pahar vin 80 g zahăr   Mod de preparare: Fisticurile se macină şi se amestecă cu compoziţia […]

Bomboane în crustă de fistic

Buseuri de nuci

 Buseuri de nuci Ingrediente: 250 g făina 2 ouă 2 linguri smintînă 1 gălbenuş puţină sare 100 g zahăr 80 g unt Ingrediente umplutura : 250 g nuci, scorţişoară, coajă de lămiie rasă, 2 lin­guri miere, 2 linguri pesmet, puţin lapte, toate se fierb 3-1 minute.   Mod de preparare: Aluatul se face din făină, […]

Bezele de ciocolata

Bezele de ciocolata

 Bezele de ciocolata Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr pudră 2 linguri cacao vanilie   Mod de preparare: Se prepară la fel ca bezeaua de vanilie. Se bat la rece sau la baie de apă (bain-marie). Cacaoa se pune la urmă şi se spriţuiesc cu duiul în diferite forme pe o tavă cu hîrtie.   […]

Budinca de cirese si visine

Budinca de cirese si visine

 Budinca de cirese si visine Ingrediente: 700 g cireşe 700 g vişine 200 g zahăr 3/4 pahar lapte 100 g unt vailie 1 lingură făină scorţişoară 3 ouă   Mod de preparare: Se curăţă cireşele şi vişinile de simburi, se storc de zeamă şi se dau la foc plită, cu zahărul, 200 g unt, vanilia […]

Delicatesa cu vanilie

Budinca de vanilie cu gem

 Budinca de vanilie cu gem Ingrediente: 100 g uni 50 g făină 3 ouă 3 linguri gem jumătate de compoziţie de budincă dc vanilie   Mod de preparare: Se face o ruladă din 50 g unt, 50 g făină, 3 ouă şi 3 linguri gem. Se taie felii potrivite şi se tapetează o formă simplă […]

Bavarez cu cafea

Bavarez cu cafea

 Bavarez cu cafea Ingrediente: 1/4 l lapte 4 linguri esenţă de cafea 3-4 foi gelatină (20 g) 300 g fişcă bătută 200 g zahăr vanilie 4 ouă   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu vanilia, zahărul şi cu cafeaua, apoi se amestecă cu ouăle bătute cu telul. Se pune gelatina (care a fost muiată […]

Placinta cu crema

Placinta cu crema

 Placinta cu crema Ingrediente: 300 g aluat de foitaj 200 g gem de caise sau de căpşuni Ingrediente crema:1/2 l lapte, 150 g zahăr, vanilie,5 ouă,70 g făină,3 linguri rom sau coniac,20 g unt.   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas făina, laptele, vanilia, zahărul, romul, 3 gălbenu­şuri, 2 ouă şi untul. Se bate […]

Budinca de lapte

Budinca de lapte

 Budinca de lapte Ingrediente: 2-3 linguri făină 4-5 linguri lapte 100 g unt 6 ouă 6 linguri zahăr tos 1 cană stafide 50 g zahăr pudră cu gust de vanilie 2 linguri cacao   Mod de preparare: Topeşti untul într-o crăticioară, adaugi făina, amesteci, pui şi laptele şi fierbi sosul câteva minute. între timp, baţi […]

Papanasi cu prune

Papanasi cu smantana prajiti

 Papanasi cu smantana prajiti Ingrediente: 150 g făină 180 g unt 3 ouă sare 300 g brînză de vaci puţin zahăr 150 g smîntînă   Mod de preparare: Se pune la foc într-un vas 1/2 pahar apă, 80 g unt, puţină sare şi zahăr. Cînd începe să fiarbă se pune 100 g făină, se amestecă […]

Tartă cu mere

Reteta tarta cu mere

 Reteta tarta cu mere Ingrediente: 300 g făină 1 pachet margarină 100 g zahăr pudră 2 ouă sare Pentru umplutură ai nevoie de: 5-6 mere 3-4 linguri zahăr 100 g unt 1 plic gelatină roşie pentru tort   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apoi adaugi zahărul pudră, ouăle, un praf de sare şi […]

deserturi

Prajitura din aluat cu untura si umplutura de mere

Prajitură din aluat cu untură si umplutură de mere din: untura, oua, smantana, zahar, esenta de rom, bicarbonat stins cu otet, zahar vanilat, faina, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 200 g untură 2 ouă 1 cană smântână (sau lapte) 100 g zahăr 1 sti­cluţă esenţă de rom 1 linguriţă de bicarbonat stins cu oţet 1 plic […]

deserturi

Prajiturele fragede cu osanza

 Prajiturele fragede cu osanza Ingrediente: 500 g făină 400 g osânză 100 g zahăr pudră l ou 50g drojdie 200 g gem sau dulceaţă 250 ml lapte 1 praf de sare   Mod de preparare: Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci 300 g osânză cu 100 g făină. Din restul de […]

Prajitura Vassilopita

Prajitura caramel cu nuca

 Prajitura caramel cu nuca Ingrediente: 400 g zahăr 200 g unt (sau mar­garina) taiat cubuleţe 200 g nucă tăiată bucăţi 5 ouă foi de napolitane   Mod de preparare: Pui 200 g zahăr la topit într-o cratită de 2 litri. Zaharul rămas îl baţi cu ouăle până se omoge­nizează. Torni puţin câte puţin compoziţia peste […]

Cornuleţe cu mure

Cornulete cu nuca si gem de prune

Cornulete cu nuca si gem de prune Ingrediente: 1 pachet margarină 1 cană untură (osânză) 1 linguriţă amoni­ac l bob de drojdie 1 praf de sare 150 g zahăr 2 căni (de 250 ml) lapte prins lămâie vanilie făină pentru umplutură ai nevoie de: 1 farfurie adâncă de nucă dată prin maşina amestecată cu gem […]

Tarte cu nuca de cocos

Tarte cu nuca de cocos

 Tarte cu nuca de cocos Ingrediente: 500 g fănă 250 ml ulei 125 ml vin alb 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din aceste ingredien:e frămânţi un aluat pe care-l pui la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema. Ingrediente cremă: 200 ml apă 200 g zahăr 3 linguri lapte 200 g […]

Baclava de casa

Reteta zilei: Baclava de casa

Baclava de casa din: ciocolata neagra, nuci pecan, aluat, unt nesarat, sirop de orez brun, sare, lichior. Ingrediente: 360gr ciocolata neagra, rasa 3 cupe nuci pecan, tocate marunt 240gr aluat 1/2 cana unt nesarat, topit 2 cesti sirop de orez brun 1/8 lingurita sare 3 linguri de lichior amaretto   Mod de preparare: Se amestecă […]

Prajitura cu caramel

Prajitura cu nuci insiropata

 Prajitura cu nuci insiropata Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri ulei 1 cană nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1/2 pachet praf de copt   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până obţii o bezea. Incorporezi […]

deserturi

Tort de nuca si cicoare

 Tort de nuca si cicoare Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată menaj sau cacao 50 g cicoare   Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la […]

deserturi

Bulgarasi cu stafide si nuca de cocos

 Bulgarasi cu stafide si nuca de cocos Ingrediente: 250 g marga­rina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1 pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie de mai mult lapte praf)   Mod de preparare: Freci margarina cu o lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând […]

Tort de mere si stafide

Tort de mere fara blat, cu ciocolata

 Tort de mere fara blat, cu ciocolata Ingrediente: 7 mere 1/2 pachet de margarina 5 linguri de zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 1 plic zahăr vanilat 5 biscuiţi simpli 150 g ciocolată menaj 1 lingură ulei   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 2 linguri zahăr pudră şi zahărul vanilat şi o dai la […]

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Prajitura cu mac si nuca de cocos

 Prajitura cu mac si nuca de cocos Ingrediente: 8 albuşuri 250 g zahăr 200 g mac 200 g nucă de cocos 1 praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 8 gălbenuşuri 200 g zahăr 300 ml lapte 3 linguri făină 1 pachet margarină   Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare smantana Mod de preparare: Papanaşii prăjiţi se fac la fel ca şi cei fierţi, cu deosebirea că albuşurile le ba­tem spumă şi le adăugăm la urmă, o dată cu […]

Reteta papanasi fierti cu branza

Reteta papanasi fierti cu branza

Reteta papanasi fierti cu branza Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Trecem prin sită brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine (cît miezul unei chifle) mu­iat în lapte (după […]

Tort Alvita

Tort cu blat de cacao si crema de branza

 Tort cu blat de cacao si crema de branza Ingrediente: 100 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 250 g unt 200 g făină 3 ouă 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g brânză de vaci 250 g ciocolată albă 2 linguri zahăr pudră 100 […]

Gomboti cu prune din compot

Gomboti cu prune din compot

Gomboti cu prune din compot din: cartofi, faina, ulei, sare, margarina, pesmet, zahar, prune din compot. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 25 ml ulei sare 100-150 g margar­ină 50 g pesmet 50 g zahăr prune din compot   Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi frămânţi cu făină, ulei, zahăr şi […]

Prajitura cu migdale

Prajitura cu migdale

 Prajitura cu migdale Ingrediente: 100g migdale 100g zahăr pudră 200g făină 150g albus de ou 2 linguri de lichior 1 linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se opăresc migdalele, se curăţă de coajă şi se ţin 20 minute la cuptor, la foc mic. Se macină apoi cu râşniţa de […]

Patratele cu miere si migdale

Patratele cu miere si migdale

 Patratele cu miere si migdale Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu […]

deserturi

Cuburi de ciocolata

 Cuburi de ciocolata Ingrediente: 300 g zahăr pudră 150 g unt (sau margarină) 150 g făină 6 ouă 3 batoane mici de ciocolată (150 g în total)   Mod de preparare: Amesteci bine untul cu zahărul şi găl­benuşurile, adaugi făina, ciocolata rasă şi la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare. Aluatul obţinut îl pui într-o […]