Parfe de visine

Parfeu de zmeură

Parfeu de zmeură Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită, cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de […]

Inghetata de cafea

Parfeu de praline

Parfeu de praline Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit […]

Parfe de căpşune cu fistic

Parfeu de căpşuni

Parfeu de căpşuni Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile (bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută […]

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfeu de ciocolată

Parfeu de ciocolată Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi […]

Chec cu caise

Chec cu caise

Chec cu caise Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi za­hărul vanilat. încorporezi compoziţia […]

Inghetata de cafea

Parfeu de cafea

Parfeu de cafea Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu […]

Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite

Prajitura cu biscuiti si crema de caise

 Prajitura cu biscuiti si crema de caise Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 lin­guriţe zahăr 100 g miez de nucă 1 gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru ornat   Mod de preparare: Freci […]

Parfe de mandarine

Parfeu de banane

Parfeu de banane Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută     Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă […]

Cremă de mere cu nuga

Cremă de mere coapte

Cremă de mere coapte Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure. Freci apoi 1 albuş cu 6 linguri de zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie, adaugi piureul de mere şi amesteci […]

Prajitura cu foi si spuma cu gem

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune, […]

Tort brun

Tort Caraiman

Tort Caraiman Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure   Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd […]

Tort cu frişcă si fructe

Tort cu fructe şi frişca

Tort cu fructe şi frişca Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise) 5 linguri rom 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece […]

Placinta cu iaurt si stafide crude

Placinta cu iaurt si stafide crude

Placinta cu iaurt si stafide fin: pachet foi placinta, iaurt, oua, zahar vanilat, unt, lamaie, stafide, sare.   Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide sare   Mod de preparare: Incorporezi treptat în […]

Tarta exotică indiană

Tarta exotică indiană

Tarta exotică indiană Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g aluat fraged   Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă şi se coace la cuptor. Bananele se taie in două (în lungime), se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor […]

Crema de mango cu fistic

Crema de ananas

Crema de ananas Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1 plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de ananas   Mod de preparare: Ananasul se toacă mărunt si se fierbe cu zeama lui cu zahărul şi cu va­nilia. Cînd a scăzut şi este […]

Tort cremă de cafea Moka

Tort cremă de cafea Moka

Tort cremă de cafea Moka Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea   Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 […]

Tort de ciocolata

Tort de ciocolată vienez

Tort de ciocolată vienez Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă lichidă 80 g făină 180 g unt vanilie   Mod de preparare: Se amestecă bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, […]

Cum se prepara tort cu banane

Tort cu banane si vişine

Tort cu banane si vişine Ingrediente: 160 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smantana 100 g unt 2 lin­guri pesmet de cozonac 3 banane puţin praf dc copt 120 g zahăr 1/2 pă­hărel lichior 400 g frisca bătuta 100 g boabe de vişine sau de zmeură din dulceaţă 100 g barat de alune […]

Tort de inghetata cu piscoturi

Ingheţată de ness

Ingheţată de ness Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1 plic frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile şi frişca preparată după instrucţiunile de pe plic. Pui şi nessul, omogenizezi compoziţia şi o dai la rece. Am încercat această […]

Prăjitură cu biscuiţi si cafea

Prăjitură cu biscuiţi si cafea

Prăjitură cu biscuiţi si cafea Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1 cană miez de nucă 2 linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri + 2 ouă 10 linguri zahăr 1 linguriţă ness 1 […]

Tartă cu gutui

Tartă cu gutui

Tartă cu gutui Ingrediente: 1 kg gutui 350 g zahăr 175 g nuci sau migdale puţin rom 250 g aluat fraged 250 g cremă de vanilie pentru ecler   Mod de preparare: Din aluat se coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler amestecată cu nucile (sau cu […]

Prăjitură cu mere sferturi

Prăjitură cu mere si budincă

Prăjitură cu mere si budincă Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină 2 l lapte   Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le aşezi în straturi într-o tavă unsă cu […]

Sufleu de vanilie

Sufleu de vanilie cu unt

Sufleu de vanilie Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul […]

Tarta cu capsuni si mascarpone

Tartă cu căpşuni sau fragi

Tartă cu căpşuni sau fragi Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec   Mod de preparare: Din aluat sc coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de […]

Tort cu castane

Tort de castane cu fistic sau migdale

O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale Ingrediente: 6 ouă 150 g unt 150 g zahăr vanilie 1 praf de copt 700 g castane 1 pahar lapte 500 g frişcă bătută 1 păhărel lichior fistic sau […]

Cremă de biscuiţi cu mere

Cremă de biscuiţi cu mere

Cremă de biscuiţi cu mere Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de stafide după gust, scorţişoară esenţă de rom   Mod de preparare: In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate […]

Tort cu vişine

Tort cu vişine

Tort cu vişine Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congela­tor) 3 linguriţe îndulci­tor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu îndulci­torul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile […]

Prăjiturele colorate din cozonac

Prăjiturele colorate din cozonac

Prăjiturele colorate din cozonac cozonac, apa, zahar, esenta de rom, nuci, gem acrisor, stafide, cacao, nuca de cocos Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide 1 lingură cacao nucă de cocos în diferite […]

Tartă cu cremă de vanilie si banane

Tartă cu caise si crema de vanilie

Tartă cu caise si crema de vanilie Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj  sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet   Mod de preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se […]

Cum se prepara tort cu banane

Tort cu alune

Tort cu alune din: oua, zahar, rom, alune, pesmet de casa, faina, coaja de lamaie, unt.   Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60 g unt   Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă […]

Tarta cu afine

Tartă cu afine si vanilie

Tartă cu afine Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele […]

Tort de ananas

Tort de ananas

Tort de ananas Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb de ananas   Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi […]