Desert: Jeleu de lamaie

Printeaza

Jeleu de lamaie din: oua, lamaie, suc de lamaie, zahar brun, unt.

Ingrediente:Desert: Jeleu de lamaie

  • 3 gălbenuşuri de ou
  • coaja rasă fin de la 1 lămăie
  • 50 ml suc de lămăie
  • 125 g zahăr brun
  • 500 g unt nesărat, tăiat în bucăţi mici

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile, zahărul, coaja şi sucul de lămâie, se amestecă bine cu telul, într-un vas termorezistent, până se obţine o pastă omogenă.

Castronul se aşază deasupra unei cratiţe, în care fierbe apă; el nu trebuie să atingă apa. Se lasă la fiert amestecând continuu, 8-10 minute. Se adaugă treptat, untul amestecând cu telul şi se obţine o pastă omogenă. Se lasă la răcit.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.