Cuburi cu whisky

Printeaza

Cuburi cu whisky din: ciocolata, faina, oua, praf de copt, unt, zahar brun, whisky, apa, nuci, unt, zahar, vanilie, whisky.

Ingrediente:Cuburi cu whisky

  • 180 g ciocolată amăruie tocată
  • 2 căni făină
  • 4 ouă
  • 2 plicuri praf de copt
  • 200 g unt
  • 2 căni zahăr brun
  • 125 ml whisky
  • 100 ml apă
  • 150 g nuci măcinate

Pentru glazură:

  • 100 g unt
  • 2 căni zahăr
  • 3 linguri whisky
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160°C. Se topeşte untul la foc mic, apoi se înglobează pe rând zahărul, ouăle, făina amestecată în prealabil cu praful de copt, whisky şi apă.

Aluatul se toarnă într-o tavă şi se presară ciocolata şi nucile.

Se dă la cuptor, apoi se lasă să se răcorească 10 min. Se aşază pe un platou.

Pentru glazură se topeşte untul, apoi se înglobează celelalte ingrediente. Glazura caldă se toarnă peste blatul rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.