Crochete de orez

Printeaza

Crochete de orez din: oua, orez, parmezan, telemea, sunca, faina, pesmet, boia, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Crochete de orez

  • 250 g orez
  • 3 ouă
  • 2 albuşuri
  • 50 g parmezan ras
  • 150 g telemea de vacă
  • 40 g şuncă tăiată cubuleţe
  • 2 linguri făină
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri boia dulce
  • ulei, pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine orezul şi îl scuigi. Il aşezi într-o cratiţă în care torni 2 căni cu apă, în care ai pus sare şi îl fierbi, la foc mic, până când se umflă, lei de pe foc şi laşi acoperit până se răceşte.

Adaugi gălbenuşurile şi telemeaua rasă, omogenizezi, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă (laşi puţin albuş deoparte) şi amesteci uşor.

Ungi palmele cu păstrat şi formezi crochete rotunde, cu o adâncitură în mijloc, în care pui bucăţile de şuncă. Refaci apoi crochetele, astfel încât să nu se vadă umplutura.

Treci crochetele prin restul de albuş, parmezanul ras, făină, sare şi piper, pesmetul amestecat cu boia dulce şi le rumeneşti în ulei bine încins.

Le scoţi pe prosoape absorbante şi le serveşti calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.