Creveti cu salata de quinoa

Printeaza

Creveti cu salata de quinoa din: quinoa, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, castravete, menta, patrunjel, boia de ardei, chimen, fulgi de ardei, creveti, iaurt, lipii.

 

Ingrediente:Creveti cu salata de quinoa

  • ½ ceasca quinoa nefiarta, clatita
  • ½ lamaie, stoarsa
  • 2 catei de usturoi, ras
  • 1 lingura ulei de masline plus 1 lingurita
  • Sare si piper
  • rosii cherry, taiate in jumatate
  • ½ castravete fara seminte, cuburi
  • ½ ceasca frunze de menta, tocata marunt
  • ½ ceasca frunze de patrunjel, tocat marunt

Ingrediente creveti:

  • 1 lingura de boia de ardei
  • ½ lingurita de chimen
  • ¾ lingurita fulgi de ardei rosu
  • ¾ lingurita sare
  • 2 catei de usturoi, ras
  • 2 ½ linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • ½ lamaie, stoarsa
  • 500gr creveti mari, decorticati

Ingrediente sos de usturoi:

  • 250gr iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ½ linguri suc proaspat de lamaie
  • sare si piper alb

 

Mod de preparare:

Se toarna quinoa intr-o cratita mica si se adauga ¾ cana de apa. Se aduce la fierbere, la foc mic, se acopera si se fierbe timp de 12-15 minute, pana cand toata apa a fost absorbita.

Tineti acoperita timp de 5-10 minute si apoi amestecati cu o furculita.

Intre timp, intr-un vas termorezistent, amestecati impreuna boia de ardei afumat, chimen, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi si ulei de masline. Adaugati crevetii si amestecati pentru a se acoperi.

Dati la frigider timp de cel putin 20 de minute.

Intre timp, intr-un bol mediu, amestecati impreuna suc de lamaie, usturoi si ulei de masline, cu un varf de cutit de sare si piper proaspat macinat.

Adaugati quinoa, rosii cherry, castravete, menta si patrunjel si amestecati pentru a se combina. Acoperiti si bagati la frigider pentru cel putin 20 de minute.

Combinati toate ingredientele pentru sosul de iaurt intr-un bol mediu. Dati la frigider pana la servire. Stoarceti sucul de o jumatate de lamaie peste creveti. Infigeti crevetii pe frigarui.

Se incalzeste usor gratarul, se adauga frigaruile de creveti si gatiti pentru aproximativ 2-2½ minute pe fiecare parte.

Serviti crevetii stropiti cu sos de iaurt pe lipie cu salata de quinoa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.