Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas

Printeaza

Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas din: oua, lapte, zahar, coaja de portocale, coaja de lamaie, sos caramel, ananas, frisca.

Ingrediente:

  • oua 1 bucata
  • lapte 80 ml
  • zahar 100 gr
  • coaja de portocala 50 gr
  • coaja de lamaie 50 gr
  • sos caramel 50 gr
  • ananas proaspat 100 gr
  • frisca de decor

 

Mod de preparare

Se amestecă la rece oul cu laptele, zahărul şi coaja rasă de la portocală si lămâie, se toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu zahăr caramelizat. Se dă la cuptor, la o temperatură de 1 00 de grade, timp de 40 de minute. Ana­nasul se taie în felii de un centimetru şi se caramelizează în tigaie.

Pe platou se aranjează ananasul caramelizat, peste care se toarnă cre­ma răcită.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun acest desert. Introducerea ananasului este o varianta foarte inspirata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.