Crap cu ciuperci si orez

Printeaza

Crap cu ciuperci si orez din: crap, ciuperci, rosii, ulei, ceapa, orez, vin alb, marar, patrunjel, telina.

Ingrediente:Crap cu ciuperci si orez

  • 1 kg crap
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 rosii
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 leg marar
  • 1 leg patrunjel
  • cateva cozi de telina

 

Mod de preparare:

Ceapa şi ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se călesc în ulei.
Orezul şe alege, se spală în mai multe ape şi se fierbe. Peştele se curăţă şi se spală bine apoi se umple cu ceapa, ciupercile, orezul, verdeaţa tocâtă mărunt, toate’ amestecate foarte bine.

Se leagă peştele de jur-împrejur cu cozile de ţelină şi se pune într-o tavă turnând peste el uleiul în care au fost călite ciupercile şi ceapa.

Roşiile se spală, se curăţă de cotoare şi se taie în felii subţiri care se pun în tava cu peştele. Se introduce tava la cuptor şi se lasă, la foc potrivit, cam o jumătate de oră.

Când e aproape gata, se toarnă şi vinul.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.