Cotlete de berbec la tava

Printeaza

Cotlete de berbec la tava din: cotlete berbec, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare.

Ingrediente:Cotlete de berbec la tava

  • 1 kg cotlete berbec
  • 10-12 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se opăreşte în prealabil (20-30 de minute în apa fiartă) sau se marinează. Pentru a fi puse la tavă, cotletele sunt porţionate (se taie de grosimea unui deget), se ung cu grăsime şi cu usturoi pisat şi se sărează. Se aşază apoi într-o tavă unsă în care se mai adaugă mirodeniile şi 1 cană de supă sau apă caldă.

Ca şi în cazul pulpei la tavă, gurmanzii recomandă folosirea vinului în locul supei sau apei (vin roşu sec sau acrişor). Din timp în timp, cotletele se ung cu sosul din tavă.

Cotletele se servesc calde, cu garnitură de fasole, orez sau varză şi folosind drept sos chiar sosul în care a fost făcută friptura.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.