Costita inabusita, cu orez si sos de soia

Printeaza

Costita inabusita, cu orez si sos de soia din: costiţă, vin, orez, zahăr, pastă fermentată dulce, ceapă verde (chinezească), ulei de susan, sos de soia, piper, sare.

Ingrediente: Costita inabusita, cu orez si sos de soia

  • 500 g costiţă
  • 1 lingură vin
  • 100 g orez
  • 2 linguriţe zahăr
  • 6 linguri pastă fermentată dulce
  • 1 lingură ceapă vercje (chinezească) tocată
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia
  • puţin piper
  • 1/2 linguriţă sare

Mod de preparare:

Se taie costiţa, şi se lasă la marinat, timp de două ore într-un sos din pastă dulce fermentată, sos de soia, sare, vin, zahăr, ceapă verde, ghimbir, ulei de susan şi piper. Peste acest amestec se toarnă o jumătate de cană de apă.

Se pune orezul în aceeaşi oală cu sosul şi se amestecă cu costiţa. Ceea ce rezultă- se împarte în părţi egale, care se pun în două castroane ce se acoperă. Se pun cele două castroane deasupra aburului încins şi se lasă timp de două ore.

Costita inabusita, cu orez si sos de soia

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.