Cornulete cu nuci si lamaie

Printeaza

Cornulete cu nuci si lamaie din: faina, oua, untura, smantana, unt, zahar, nuci, lamaie.

Ingrediente:Cornulete cu nuci si lamaie

  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g untură
  • 30 g smântână
  • 50-60 g unt
  • 8 linguri zahăr tos
  • 250 g nuci măcinate
  • o lămâie
  • puţină sare
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se frământă bine 1/2 kg faină, 200 g untură sau 250 g unt, 30 g smântână, 3 gălbenuşuri, puţină sare şi 2 linguri zahăr, iar coca rezultată se împarte în 8 părţi egale.

Fiecare parte se întinde ca o foaie subţire, se unge cu 50-60 g unt, se rulează strâns şi se dă la rece o oră. Luăm apoi prima parte, o tăiem în 10 bucăţele egale şi fiecare bucăţică o întindem foaie subţire.

In mijlocul acestei foi punem o linguriţă din următoarea compoziţie: batem spumă 5 albuşuri, adăugăm 6 linguri zahăr tos, 250 g nuci măcinate şi coaja rasă de la o lămâie.

Rulăm foaia şi îi dăm formă de cornuleţ.

Procedăm la fel în continuare şi obţinem 80 de cornuleţe, le dăm la cuptor şi când sunt coapte, calde încă, le tăvălim prin zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.