Cornulete cu nuci si gem

Printeaza

Cornulete cu nuci si gem din: faina, oua, ulei, praf de copt, zahar, gem, nuci.

Ingrediente:Cornulete cu nuci si gem

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 ml ulei
  • 2 ouă
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri apă rece
  • un praf sare
  • o lingură zahăr

Pentru umplutură:

  • 350 g gem
  • 50 g nuci

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele până se obţine o cocă potrivit de tare.

Nucile se măruntesc şi se amestecă bine cu gemul.

Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină. Se taie cu un cuţit sau cu un dispozitiv cu rotită. Se repartizează gemul, se rulează, se aşază în tava uşor unsă şi se coc 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.