Cornulete cu magiun de prune

Printeaza

Cornulete cu magiun de prune din: faina, unt, untura, ou, drojdie, zahar, lapte, sare, smantana, lamaie, magiun.

Ingrediente:Cornulete_cu_magiun_de_prune

  • 600 g făină
  • 150 g unt
  • 1 lingură untură
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • 50 g zahăr brun
  • 100 ml lapte călduţ
  • sare
  • 1 lingură smântână
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 200-300 g magiun de prune
  • 50 g zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Dizolvi în laptele călduţ drojdia, 2 linguriţe făină, sarea şi zahărul, iar după ce a crescut maiaua, o încorporezi în făina cernută şi adaugi oul mixat cu restul de zahăr, smântână, coaja de lămâie şi untura.

Frămânţi aluatul cu mâinile unse cu untul topit, până când nu se mai lipeşte de mâini şi se desprinde de pereţii vasului. Laşi aluatul să crească 1 oră, la cald.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie de circa 1 cm grosime, pe care o tai în pătrate de circa 8×8 cm. Pui la mijloc câte o linguriţă de magiun şi rulezi, formând cornuleţe.

Le aşezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le laşi să crească 20 de minute, apoi Ie introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre mare, pentru 25 de minute.

După ce se răcesc, le presari cu zahăr pudră.

Cornulete cu magiun de prune

Cornulete_cu_magiun_de_prune

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.