Cordon bleu din aluat de cartofi

Printeaza

Cordon bleu din aluat de cartofi din: cartofi, unt, oua, sare, faina, boia, cascaval, sunca, pesmet.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 500 g unt
  • 2 ouă
  • sare
  • 150-200 g făină
  • pesmet
  • boia
  • 100 g caşcaval
  • 100 g şuncă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se pun la fiert cartofii curăţaţi, în apă cu puţină sare. Se scurg şi se zdrobesc cât sunt calzi. Se lasă să se răcorească şi se înglobează unt, ouă, sare şi făină; se frământă.

Se întinde aluatul sub formă de sul, apoi se taie bucăţi de grosimea degetului. Fiecare bucată se întinde puţin, se pune câte o felie de şuncă şi caşcaval pe o bucată şi se acoperă cu alta.

Se tăvălesc apoi prin pesmet amestecat cu boia. Se prăjesc în ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.