Cordon bleu din piept de pui

Printeaza

Cordon bleu din piept de pui din: piept de pui, branza, sunca, unt, supa de pui, lapte, patrunjel.

Cordon bleu este un preparat culinar originar din Franța, care a devenit popular în întreaga lume. Acesta constă într-un fel de mâncare format dintr-o felie de carne, de obicei pui sau vită, umplută cu brânză și șuncă, apoi trecută prin pesmet și prăjită.

Se spune că acest preparat a fost inventat în Franța, în secolul al XVI-lea, de către un bucătar al regelui Henric al III-lea, care a creat un fel de mâncare în formă de panglică albastră (cordon bleu) pentru a o onora pe Caterina de Medici, soția regelui.

De-a lungul timpului, cordon bleu a suferit multe schimbări și a fost adaptat la gusturile și preferințele diferitelor culturi și regiuni.

Astfel, în loc de carne de pui sau vită, acest fel de mâncare poate fi preparat și cu alte tipuri de carne, cum ar fi porc sau pește.

Cordon bleu a devenit popular în întreaga lume în secolul XX și a fost prezentat în meniurile multor restaurante.

De asemenea, umplutura poate varia, adăugându-se diferite tipuri de brânză, șuncă sau alte ingrediente.

retete

Ingrediente:

  • 3 jumatati piept de pui
  • 3 felii branza
  • 3 felii sunca
  • 2 linguri unt
  • 20 0ml supa de pui
  • 60 ml lapte
  • patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Crestati pieptul de pui ca si cum ati face un buzunar si introduceti inauntru cate 1 felie de branza si sunca.

Inchideti apoi buzunarul cu scobitori. Incingeti untul si rumeniti puiul pe ambele parti.

Incorporati apoi supa si laptele si gatiti la foc mic, acoperit, timp de 20 de minute.

Intoarceti din cand in cand. Presarati cu patrunjel si serviti. Este suficient pentru 3 portii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

 

Vinete conservate in untdelemn

 Cordon bleu cu vinete

Cordon bleu cu vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper.   Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază pe […]

Cordon bleu exotic

Cordon bleu prajit in pesmet

Cordon bleu prajit in pesmet din:  piept de pui, sunca, cascaval, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 8 felii şuncă 4 fileuri piept de pui 4 felii caşcaval 2 ouă 4 linguri făină 4 linguri pesmet ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Fiecare bucată de carne se bate cu ciocanul special de şniţele. Se aşază […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.