Conopidă cu pesmet si ceapa verde

Printeaza

Conopidă cu pesmet si ceapa verde din: conopida, cartofi, margarina, pesmet, frunze de telina, ceapa verde, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Conopidă cu pesmet si ceapa verde

  • 1 kg conopida
  • 2 cartofi
  • 100 g margarina
  • 75 g pesmet
  • frunze de telina
  • ceapa verde
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi în apă cu sare cartofii în coajă. Când sunt gata, îi cureţi de coajă şi îi tai felii groase pe lungime. Separat, desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi 10 rjiinute în apă cu sare şi zeamă de lămâie.

Scurgi bucheţelele de conopidă de apa în care au fiert, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă. Adaugi feliile de cartofi, condimentezi cu sare şi piper. Stropeşti pe deasupra cu margarină topită, apoi presari pesmetul.

Introduci forma la cuptor pentru 20 de minute. Serveşti preparatul cald, garnisit cu ceapă verde şi frunze de telină tocate fin.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.