Conopidă cu pesmet si ceapa verde
PrinteazaConopidă cu pesmet si ceapa verde din: conopida, cartofi, margarina, pesmet, frunze de telina, ceapa verde, lamaie, sare, piper.
- 1 kg conopida
- 2 cartofi
- 100 g margarina
- 75 g pesmet
- frunze de telina
- ceapa verde
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi în apă cu sare cartofii în coajă. Când sunt gata, îi cureţi de coajă şi îi tai felii groase pe lungime. Separat, desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi 10 rjiinute în apă cu sare şi zeamă de lămâie.
Scurgi bucheţelele de conopidă de apa în care au fiert, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă. Adaugi feliile de cartofi, condimentezi cu sare şi piper. Stropeşti pe deasupra cu margarină topită, apoi presari pesmetul.
Introduci forma la cuptor pentru 20 de minute. Serveşti preparatul cald, garnisit cu ceapă verde şi frunze de telină tocate fin.
Pofta buna!