Colaci simpli

Printeaza

Colaci_simpliColaci simpli din: faina, apa, sare, zahar, drojdie.

Ingrediente:

  • un kilogram făină
  • 650 ml apă
  • o linguriţă cu vârf cu sare
  • o linguriţă cu vârf cu zahăr tos
  • 15 g drojdie uscată
  • făină pentru tapetat

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un bol cu puţină apă călduţă şi zahărul tos. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid, se amestecă şi se lasă să dospească la cald zece minute.

Se toarnă peste restul de făină împreună cu apa călduţă rămasă şi sarea. Se frământă, se acoperă cu un şervet umed şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.

Se împarte în două părţi egale ca greutate apoi fiecare parte se împarte în aşa fel încât să se obţină patru rulouri mai lungi şi unul mai scurt.

Se modelează cele patru rulouri sub formă de melc şi se aşază pe o tavă de copt presărată cu făină. Se înconjoară cu ruloul mai scurt, se prin capetele ca să nu se desfacă la copt şi se procedează la fel şi cu aluatul rămas.

Se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul, se presară cu făină şi se coc la foc mediu până devin aurii deasupra şi sună a gol dacă sunt ciocăniţi uşor cu degetele pe partea ce a stat în tavă.

 

Colaci simpli

Colaci_simpli

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A incercat cineva reteta asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.