Coaste de Miel cu Glazură de Șofran: Rețetă Delicioasă și Nutritivă

Printeaza

Coaste de Miel cu Glazură de Șofran: Rețetă Delicioasă și Nutritivă din: coaste de miel, sofran, miere, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper.

Pentru iubitorii de bucătărie rafinată, coastele de miel cu glazură de șofran reprezintă o îmbinare perfectă între delicatețea cărnii de miel și aroma exotică a șofranului.

Această rețetă nu doar că îmbogățește masa cu un preparat suculent și aromat, dar aduce și o notă de eleganță și sofisticare.

Explorăm împreună cum această combinație dulce-picantă de șofran și ierburi transformă coastele de miel într-o operă de artă culinară.

Reteta Coaste de Miel cu Glazură de Șofran:

Ingrediente

  • 1 kg coaste de miel
  • 1 linguriță fire de șofran
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt tocat
  • 1 linguriță cimbru proaspăt tocat
  • Sare și piper negru măcinat, după gust

 

Modul de Preparare

Intr-un bol mic, amestecați firele de șofran cu mierea, uleiul de măsline, oțetul balsamic, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sarea și piperul. Lăsați amestecul să se infuzeze timp de 10 minute.

Aplicați glazura pe coastele de miel, asigurându-vă că sunt bine acoperite. Acoperiți și lăsați la marinat în frigider pentru cel puțin 2 ore, preferabil peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Așezați coastele de miel pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt și coaceți pentru 20-25 de minute, sau până când sunt frumos rumenite și suculente la interior.

Lăsați coastele să se odihnească timp de câteva minute înainte de servire, pentru a permite sucurilor să se redistribuie.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 22 g (Saturate: 9 g)
  • Carbohidrați: 8 g
  • Fibre: 1 g
  • Zaharuri: 6 g

Coastele de miel cu glazură de șofran sunt mai mult decât un simplu preparat culinar; ele reprezintă o experiență gastronomică de neuitat, combinând savoarea cărnii de miel cu rafinamentul șofranului și prospețimea ierburilor aromatice.

Această rețetă promite nu doar să încânte papilele gustative, dar și să aducă un strop de eleganță și culoare pe masa de sărbătoare.

Este o dovadă a faptului că, cu ingrediente de calitate și o atenție la detalii, oricine poate crea un fel de mâncare memorabil, demn de un chef profesionist.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin

Coaste de miel cu rozmarin din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin.   Ingrediente: coaste de miel sare și piper, dupa gust rozmarin       Mod de preparare: Presărați coastele cu sare, piper și rozmarin. Vidati si fierbeti la foc mic in apa clocotita 4 ore. Scoateti din vid si rumeniti intr-o tigaie cateva […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.