Coaste de porc marinate la gratar

Printeaza

Coaste de porc marinate la gratar din: coaste de porc, ulei de masline, otet balsamic, mustar iute de dijon, usturoi, sos de soia, ketchup, miere de albine, busuioc, chimen, fulgi de chili, sare, piper.

Ingrediente:Coaste de porc marinate la gratar

  • 8 coaste de porc, cu tot cu carne si sorici
  • pentru sosul marinat:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura mustar iute de Dijon
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura busuioc uscat macinat
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 lingurita de fulgi de chili
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Amesteci bine, într-un castron, toate ingredientele pentru sosul marinat.Tai costiţele, cât mai egale, să fie apetisante şi ca aspect, apoi le introduci în castron, având grijă să fie cuprinse de sos.

Acoperi castronul cu folie alimentară si îl lasi la frigider pentru minimum 30 de minute. între timp, pregăteşti grătarul.

Scoti bucăţile de carne din sos, le scurgi bine, dar păstrezi sosul. Aşezi costiţele pe grătarul foarte bine încins. Le laşi să se rumenească pe fiecare parte. Din când în când, le ungi cu sosul marinat, folosind o pensulă, pentru a nu se usca.

Costiţele trebuie să fie rumenite, dar suculente.

Coaste de porc marinate la gratar

Coaste de porc marinate la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.