Pulpa de miel in stil thailandez

Printeaza

Pulpa de miel in stil thailandez din: pulpa de miel, curry thai, lemongrass, ulei.

timp de preparare 10 minute, timp de gatire 1 ora, 8 portii.

Lemongrass este o planta tropicala cu frunze lungi si tulpini subtiri si fibroase, folosita frecvent in bucataria asiatica, mai ales in bucataria tailandeza, indiana si vietnameza. Are un gust usor citric si poate fi folosit atat in prepararea supei, cat si in prepararea curry-urilor, stir-fry-urilor si a altor feluri de mancare.

Cymbopogon , cunoscut și sub numele de iarbă de lămâie, iarbă de citronella sau iarbă de febră, este un gen de plante asiatice, africane, australiene și tropicale din familia ierburilor. Unele specii (în special Cymbopogon citratus ) sunt cultivate în mod obișnuit ca ierburi culinare și medicinale datorită mirosului lor, asemănător cu cel al lămâilor. ( Citrus limon ).

Carnea de miel este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adultdatorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.

retete

Ingrediente:

  • 900-1.25kg pulpa de miel
  • 2-3 linguri curry thai
  • 1 tija lemongrass, tocata
  • 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Asezonati carnea. Intr-un bol amestecati pasta de curry, lemongrass si ulei.

Jumatate din acest amestec il turnati peste miel intr-o tava si lasati la marinat peste noapte.

Dati la cuptor si dupa jumatate de ora ungeti cu restul de marinata.

Serviti mielul cu legume la gratar.

 

  • Energie 276kcal
  • Grasimi 16.7g
  • Saturate 6.9g
  • Carbohidrati 1.3g
  • Zaharuri 0.3g
  • Fibre 0.1g
  • Proteina 30.3g
  • Sare 0.4g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pulpa de miel la gratar

Pulpa de miel la gratar din: pulpa de miel, usturoi, ceapa rosie, vin rosu, ulei de masline, boabe de piper, usturoi, oregano, menta, foi de dafin.   timp de preparare 10 minute, timp de gatire 50 minute, 10 portii Ingrediente: 2.5 kg pulpa de miel, fara os 4 catei usturoi, feliat Ingrediente marinata: 1 ceapa […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.