Clatite Suzette

Printeaza

Clatite Suzette din: oua, faina, lapte, sare, unt, zahar vanilinat, zahar pudra, unt, portocala, lichior de portocale.

Ingrediente:Clatite Suzette

  • 2 ouă
  • 2 căni cu făină
  • 1/2 l lapte
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 1 portocală
  • 2-3 linguri cu lichior de portocale

 

Mod de preparare:

Faceţi clătitele după reţeta clasică, lăsaţi-le pe un platou rotund până când pregătiţi crema. Parfumaţi cu vanilie. înmuiaţi untul (pe care l-aţi pus într-o cratiţă mică) pentru câteva minute aşezând vasul deasupra unei oale în care fierbe apă.

Turnaţi jumătate din cantitatea de zahăr peste unt, amestecaţi cu lingura de lemn până când se încorporează integral.

Frecaţi amestecul 5-6 min fără întrerupere. Omogenizaţi şi adăugaţi restul de zahăr. Continuaţi să frecaţi amestecul până la încorporarea zahărului, adăugaţi lichiorul şi sucul unei portocale, omogenizaţi crema.

Umpleţi clătitele cu cremă, rulaţi, serviţi ca desert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.