Clatite din faina de hrisca

Printeaza

Clatite din faina de hrisca din: oua, faina de hrisca, smantana, unt, sare, salata, prosciutto.

Ingrediente:Clatite_din_faina_de_hrisca

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 250 g făină de hrişca
  • 200 ml smântână
  • 100 g unt topit
  • sare

Pentru umplutură:

  • salată, după gust
  • prosciutto crudo

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se face un gol şi se adau­gă gălbenuşurile. Se amestecă cu o spatulă din lemn şi apoi se toarnă laptele în fir subţire, amestecând continuu.

Se adaugă albuşurile uşor bătute spumă, se amestecă, se pun un praf de sare şi smântână. Se amestecă bine, se acoperă cu un şervet şi se lasă aluatul să stea o oră deoparte.

Se prăjesc clătitele în untul topit, mai întâi pe o parte şi apoi, când se întorc, se adaugă şi brânza pe o jumătate a clătitei.

Se mişcă uşor tigaia, se acoperă brânza cu clătita rămasă liberă şi se scoate apoi pe farfurie. Se aduce la masă cu salată şi prosciutto crudo, după gust.

Clatite din faina de hrisca

Clatite_din_faina_de_hrisca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.