Clatite de cartofi

Printeaza

Clatite de cartofi

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi
  • puţin lapte
  • făină (cit cartofii)
  • 2 ouă
  • 1 lingură unt
  • puţină untură
  • 5 linguri smîntînă
  • sare

Mod de preparare:

Punem cartofii bine spălaţi să fiarbă. Ii curăţăm şi îi dăm îndată prin sită. îi muiem cu puţin lapte, punem sare şi o cantitate de făină egală cu aceea a cartofilor, amestecînd bine. Adăugăm ouăle întregi, bine bătute şi continuăm să amestecăm pînă căpătăm un aluat des­tul de moale, care să curgă, ca pentru clătite.

Luăm o tigăiţă, o ungem cu untură şi turnăm cîte puţin din aluat. Rumenim clătitele şi le servim cu puţin unt sau cu smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.