Ciuperci umplute cu ceapa si sos de rosii

Printeaza

Ciuperci umplute cu ceapa si sos de rosii din: ciuperci, vin, pesmet, unt, faina, ceapa, apa, verdeata, sos de rosii.

Ingrediente:Ciuperci umplute cu ceapa si sos de rosii

  • 500 g ciuperci mari
  • 100 ml vin
  • o lingură pesmet
  • o lingură unt
  • o linguriţă făină
  • o ceapă mare
  • 100 ml apă
  • verdeaţă
  • 2 linguri sos de roşii

 

Mod de preparare:

Se spală bine ciupercile, se desfac pălăriile de pe picioruşe. Pălăriile se pun într-o tavă la cuptor să se înmoaie.

Picioruşele se curăţă de pieliţe şi se toacă mărunt; se toacă şi ceapa şi se călesc, împreună cu verdeaţa, în unt. Se lasă acoperite, să mustească în sucul lor, pe foc mic; apoi se pun făina, vinul şi puţină apă şi se fierbe totul până scade.

Se adaugă pesmetul, sosul de roşii şi se fierbe până se face ca o pastă. Cu această pastă se umplu ciupercile, punând câte o lingură pe fiecare pălărie aşezată cu lamelele în sus.

Se stropesc cu unt şi se pun la cuptor, 10-15 minute. Se servesc calde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.