Ciorba de vacuta cu telina
PrinteazaO reteta savuroasa de Ciorba de vacuta cu telina din: piept de vacut, telina, ceapa, morcov, cartofi, frunze de telina, rosii, lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 700 g piept de vacuta
- 2 teline
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 2 cartofi
- 1 legatura frunze de telina
- 6 rosii mari bine coapte
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi pieptul de viţel, tăiaţi-l în bucăţele şi puneţi-l la fiert în 4 litri de apă cu 1 linguriţă sare.
Curăţaţi ţelina, tăiaţi-o în cubuleţe şi, după ce luaţi spuma, puneţi-o în oală. Adăugaţi ceapa şi miorcovul, curăţate, spălate şi tăiate; în cubuleţe.
După 30 de miniute puneţi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.
Spre final, puneţi cartofii curăţaţii şi tăiaţi în bucăţi mai mari şi jumătate din frunzele de ţelină.
Potriviţi de sare şi mai lăsaţi sa fiarbă 20 de minute.
Pofta buna!