Ciorbă maramureşeană

Printeaza

Ciorbă maramureşeană din: carne de porc, piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, castraveti murati, fasole pastai, ciuperci, ulei, piper, boia, smantana, aluat de placinta.

Ingrediente:Ciorba_maramureseana

  • 700 g carne de porc
  • 500 g piept de pui
  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 100 g castraveti murati
  • 100 g fasole pastai
  • 50 g ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita piper
  • boia
  • smantana
  • aluat de placinta

 

Mod de preparare:

Pui la fiert, în apă rece cu sare, carnea tăiată bucăţi. Indepărtezi spuma de câte ori este nevo­ie şi laşi să fiarbă la foc mic. Tai mărunt şi căleşti în ulei cu boia zarzavatul, castraveţii, fasolea şi ciupercile.

Stingi legumele călite cu zeama fierbinte, apoi le torni în oală şi le laşi să mai fiarbă puţin. Adaugi sare şi piper după gust. Răstorni ciorba într-un vas de lut, a cărui deschidere o acoperi cu aluat de plăcintă şi introduci va­sul în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte aluatul.

Când este gata, serveşti ciorba fierbinte, cu smântână.

Ciorbă maramureşeană

Ciorba_maramureseana

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pe asta vreau s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.