Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Secretele Bucătăriei Românești

Printeaza

Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Secretele Bucătăriei Românești din: fasole boabe, afumatura, ceapa, morcovi, ardei, usturoi, bulion, foi de dafin, sare, piper, cimbru, ulei, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 500g fasole boabe
  • 300g afumătură (cârnați afumați sau costiță afumată)
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 morcovi, tăiați rondele
  • 2 ardei, tăiați cubulețe
  • 3-4 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri bulion
  • 2 foi de dafin
  • Sare, piper și cimbru după gust
  • 2-3 linguri ulei vegetal
  • 1 lămâie sau oțet

 

Mod de preparare:

Se pune fasolea la înmuiat în apă rece, pentru cel puțin 8 ore sau peste noapte.

Fasolea înmuiată se clătește și se pune la fiert în apă cu un praf de sare.

Într-o oală separată, se călește ceapa în ulei până devine translucidă.

Se adaugă morcovii și ardeii și se călesc pentru încă 5 minute.

Afumătura tăiată bucăți se adaugă în oală și se lasă să se prăjească ușor.

Se adaugă bulionul, usturoiul și foile de dafin, apoi se condimentează cu sare, piper și cimbru.

Se adaugă fasolea fiartă și se lasă la foc mic pentru aproximativ 30 de minute.

La final, se asezoneazacu lămâie sau oțet, după gust.

 

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Carbohidrați: 40g
  • Proteine: 20g
  • Grăsimi: 12g

 

Ciorba de fasole cu afumătură este o rețetă tradițională românească, adorată de generații.

Cu rădăcini adânci în cultura gastronomică a României, această ciorbă este o mâncare sățioasă și gustoasă, perfectă pentru zilele reci de iarnă.

Afumătura adaugă un gust autentic și intens, în timp ce fasolea oferă consistență și nutriție.

Această rețetă reflectă bogăția și diversitatea bucătăriei românești, fiind o mărturie a meșteșugului culinar transmis de-a lungul secolelor.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole uscata cu afumatura din: fasole, ceapa, pastarnac, morcovi, patrunjel, rosii, tarhon, costita, carnati fumati, zeama de varza, sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe albă sau pestriţă 2 cepe 1 păstărnac 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 roşii mari sau 2 linguri cu bulion de roşii 4-5 tije de tarhon sau de […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.