Ciorba de pui cu zarzavat si bors

Printeaza

Ciorba de pui cu zarzavat si bors din:  carne pui,  zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel), orez, bors, ou, smântână grasă, usturoi, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_cu_zarzavat_si_bors

  • 500 g carne pui
  • 400 g zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel)
  • 2 linguri orez
  • borş pentru acrit
  • un gălbenuş
  • 200 g smântână grasă
  • 4-5 căţei de usturoi
  •  sare

Mod de preparare:

Pur la fiert carnea (tăiată în bucăţi mici) în 3,5 litri de apă rece şi un praf de sare. Căleşti zarzavatul tăiat mărunt, iar când începe să dea în clocot supa, adaugi zarzavatul.

Fierbi la foc mic. Când este aproape fiartă carnea, adaugi orezul.

Când este fiert şi acesta, adaugi borşul şi usturoiul pisat, apoi mai dai câteva clocote, lei de pe foc şi laşi puţin să se răcească, după care dregi ciorba cu smântână şi gălbenuşul.

Dea­supra presari frunze de pătrunjel tăiate mărunt.

Ciorba de pui cu zarzavat si bors

Ciorba_de_pui_cu_zarzavat_si_bors

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.