Ciorbă a la Grec Autentică – Rețetă Tradițională și Nutritivă

Printeaza

Ciorbă a la Grec Autentică – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: carne de pui, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ardei gras, smantana, galbenusuri de ou, orez, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel.

Această rețetă de ciorbă a la grec este o încântare culinară ce îmbină gustul intens de legume cu o textură cremoasă, datorită ouălor și smântânii. Este o rețetă cu rădăcini adânci în bucătăria mediteraneană, adusă pe meleagurile noastre de aromă și gust.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (de preferat pulpe)
  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină mică
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 200 ml de smântână pentru gătit
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 150 g de orez
  • Sucul de la o lămâie mare
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru garnisire

 

Mod de preparare:

Curățați și spălați carnea de pui, apoi puneți-o la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Spuma care se formează la suprafață trebuie îndepărtată.

Curățați și tocați ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina. Adăugați-le în oală când carnea este pe jumătate fiartă.

Adăugați ardeiul gras tocat și orezul. Lăsați să fiarbă până când legumele și orezul sunt gata.

Într-un bol separat, bateți gălbenușurile cu smântâna și sucul de lămâie. Adăugați treptat în bol puțin din zeama fierbinte pentru a tempera amestecul.

Turnați amestecul de ou și smântână în oală, amestecând continuu pentru a nu se brânzi.

Ajustați gustul de sare și piper și lăsați să dea într-un clocot.

Serviți ciorba caldă, garnisită cu pătrunjel proaspăt.

Ciorbă a la Grec Autentică – Rețetă Tradițională și Nutritivă

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 350 kcal
  • Carbohidrați: 20 g
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 18 g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba a la grec cu orez 

Ciorba a la grec cu orez din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.