Ciorba de legume cu bors de casa
PrinteazaO reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare.
- 1 ceapă potrivită
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 felie de ţelină
- 2 fire de praz
- 1 cartof potrivit
- 2 linguri ulei
- 150 ml smântână
- 2 tije de ţelină
- 1 legătură pătrunjel verde
- 500 ml borş de casă
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se taie rondele subţiri şi se căleşte 5-6 minute în uleiul încins cu două linguri de apă. Se adaugă restul legumelor, tăiate bucăţele sau rondele, după preferinţă, şi se continuă călirea până se înmoaie bine. Se mai adaugă, din când în când, câte o lingură de apă caldă.
Se acoperă legumele cu trei litri de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 30-40 de minute, la foc mic. Se adaugă borşul fiert şi spumuit separat şi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se ia deoparte de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat şi se lasă să se liniştească cinci minute.
Incoming search terms:
- ciorba de legume cu bors