Chiftelute in sos de vin

Printeaza

Chiftelute in sos de vin din: orez, carne de porc, ou, seminte, usturoi, ardei, sare, piper, pesmet, ulei, ceapa, vin.

Ingrediente:Chiftelute_in_sos_de_vin

  • 150 g orez fiert
  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 20 g seminţe coapte de pin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu tăiat mărunt
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri de pesmet
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • 4 cepe
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supă concentrată de carne
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Orezul se amestecă cu carnea, cu oul şi cu seminţele de pin. Se curăţă usturoiul, se presează şi se înglobează în compoziţie.

Se adaugă ardeiul iute, sarea şi piperul. Se formează chifteluţele, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei.

Se curăţă cepele şi se toacă mărunt, apoi se încing în uleiul în care se adaugă ulterior vinul şi supa. Se asezonează cu foile de dafin. Se fierbe totul la foc mic 10 minute.

Se aşează chifteluţele în sos timp de 15 minute, apoi se răcesc şi se servesc.

Chiftelute in sos de vin

Chiftelute_in_sos_de_vin

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.