Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua, patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper.
- 900 g dovlecei
- 200 g faina
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- ulei
- cascaval ras
- smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi, după 15-20 min, îi stoarceţi bine şi îi amestecaţi cu ouăle, făina şi verdeaţa tocată mărunt.
Intr-o tigaie, încingeţi câteva linguri de ulei, la foc mediu. Luaţi cu linguriţa din compoziţie şi puneţi în ulei prăjit.
Rumeniţi-le pe ambele părţi şi puneţi-le pe un şervet de hârtie absorbantă, să lase excesul de ulei. Serviţi-le imediat, fierbinţi, cu caşcaval ras şi smântână.
Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana
Pofta buna!