Chiftele de orez in pesmet

Printeaza

Chiftele de orez in pesmet din: orez, ceapa, ulei, faina, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele de orez in pesmet

  • 500 g orez
  • 1,5 l apă
  • 4 cepe potrivite
  • ulei
  • 1-2 linguri făină
  • 100 g pesmet
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească.

Amesteci într-un vas orezul cu caşcavalul ras, ceapa tăiată mărunt, făina şi o lingură de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia.

Cu mâinile umezite, formezi chiftelele şi le dai prin pesmet. încingi uleiul într-o tigaie, la foc potrivit, şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi.

Le serveşti calde, dacă vrei, cu legume sotate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.