Chiftele de orez in pesmet
PrinteazaChiftele de orez in pesmet din: orez, ceapa, ulei, faina, pesmet, sare, piper.
- 500 g orez
- 1,5 l apă
- 4 cepe potrivite
- ulei
- 1-2 linguri făină
- 100 g pesmet
- sare si piper
Mod de preparare:
Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească.
Amesteci într-un vas orezul cu caşcavalul ras, ceapa tăiată mărunt, făina şi o lingură de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia.
Cu mâinile umezite, formezi chiftelele şi le dai prin pesmet. încingi uleiul într-o tigaie, la foc potrivit, şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi.
Le serveşti calde, dacă vrei, cu legume sotate.
Pofta buna!