Chec scotian

Printeaza

Acest chec cu fructe şi-a primit numele de la portul Dundee, de pe coasta de est a Scoţiei, un oraş celebru pentru marmelada care se fabrică aici.

Fructele uscate, ingredientul principal al acestui chec – cireşe confiate, stafide, migdale, coajă de lămâie şi portocală confiată – erau aduse, în trecut, în Marea Britanie prin portul Dundee.

Checul nu are o tradiţie foarte veche, provenind din perioada de glorie a portului, de la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX.

Checul Dundee se mănâncă deseori de Crăciun, în locul checului englezesc, care este mai bogat şi care conţine deseori cantităţi mari de alcool, un ingredient pe care nu ţi-l poţi imagina în checul Dundee, având în vedere faptul că Dundee era un oraş presbiterian.

Varianta tradiţională de chec nu se glasează, ci se presară cu fulgi de migdale, după ce checul a fost deja copt o oră, astfel încât la final fulgii au o nuanţă maronie frumoasă, fără să fie arşi.

Checurile cu fructe se coc întotdeauna la temperatură foarte scăzută, pentru că altfel stafidele se ard. Checul poate fi decorat cu cireşe confiate şi glasat, după coacere, cu un sirop transparent de zahăr.

 

Chec scotian

Chec scotian

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.