Chec cu merişoare

Printeaza

O reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare, coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de vanilie.

Ingrediente:Chec cu merişoare

  • 1/2 cană cu miez de nucă tocată
  • 1 cană cu merişoare
  • 2  căni cu făină
  • 1 cană cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1  lingură cu coajă rasă de portocală
  • 4 linguri cu unt rece tăiat bucăţi
  • 2  albuşuri
  • 180 ml suc proaspăt stors din două portocale mari
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Dă pe râzătoare coaja de la o portocală şi pune deoparte o linguriţă. Bate albuşurile într-un bol mic. Stoarce portocalele şi pune sucul peste albuşuri, împreună cu esenţa de vanilie.

Intr-un bol mai mare, amestecă făina, zahărul, sarea şi coaja de portocală. Adaugă untul şi amestecă totul cu mâna, până obţii o compoziţie sfărâmicioasă, încinge cuptorul la 180°C. Adaugă ingredientele lichide (din bolul mic) peste acest amestec şi omogenizează.

Adaugă merişoarele şi nucile şi toarnă amestecul într-o tavă de chec. Dă tava la cuptor pentru 60 de minute (e indicat să verifici totuşi cu o scobitoare dacă e copt).

Chec cu merişoare

Chec cu merişoare

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • chec cu merisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.