Chec invelit in ciocolata

Printeaza

Chec invelit in ciocolata din: faina, zahar, amidon, merisoare, smantana, oua, praf de copt, ciocolata.

Ingrediente:Chec invelit in ciocolata

  • 300 g făină
  • 300 g zahăr
  • 100 g amidon porumb
  • 250 g merişoare uscate
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml smântănă pentru frişcă
  • 5 ouă
  • 1 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 300 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător pui ouăle, zahărul tos şi cel vanilat şi mixezi. Adaugi treptat făina cernută, combinată cu praful de copt şi cu amidonul de porumb şi amesteci până obţii un aluat moale.

Baţi smântâna până când se intăreşte. Cu o spatulă o încorporezi, de sus în jos, în aluat.

Adaugi merişoarele pudrate cu făină şi amesteci. Torni compoziţia intr-o tavă tapetată, pe care o dai la cuptorul preîncălzit 30-45 de minute ori până când trece testul scobitorii.

Cănd este gata, scoţi checul pe un grătar şi îl laşi să se răcească. Topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi, după care îmbraci checul. La fel procedezi şi cu ciocolata albă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.