Reteta zilei: Prajitura cu merisoare

Printeaza

Prajitura cu merisoare din: apa, zahar, merisoare, portocala, aluat de patiserie, ovaz, unt topit, oua, scortisoara.

 

Ingrediente: 

  • ¾ cești apă
  • 1 cană zahăr
  • 360gr merisoare proaspete
  • sucul si coaja de la 1 portocala
  • aluat de patiserie 300gr
  • 1 ceasca ovăz
  • ¾ ceasca unt, topit
  • 2 ouă
  • 1 lingurita de scortisoara

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiță, adăugați apă și zahăr. Se amestecă până când zahărul este absorbit.

Adăugați merișoarele, împreună cu sucul de portocale și coaja.

Se fierbe timp de aproximativ 10-15 minute.

Prajitura cu merisoare

Se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească complet (cel puțin 1 oră).

Prajitura cu merisoare

Preîncălziți cuptorul la 150 C. Într-un castron mare, adăugați aluatul, ovaz, unt topit, ouă și scorțișoară.

Se amestecă bine. Pastrati deoparte o bucata.

Într-un vas termorezistent, uns cu putin ulei asezati aluatul rămas, se întinde și se aplatizeaza.

Prajitura cu merisoare

Răspândiți sosul răcit.

Prajitura cu merisoare

Apoi, intindeti restul de aluat deasupra.

Coaceți timp de aproximativ 35 de minute.

Prajitura cu merisoare
Lăsați să se răcească timp de cel puțin 2 ore înainte de a tăia si servi.

Prajitura cu merisoare

Prajitura cu merisoare

Prajitura cu merisoare

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu pere, merisoare si vanilie

 

Prajitura cu branza si merisoare

oua, zahar, ulei, lapte, faina, branza dulce, stafide, rom, merisoare, zahar vanilinat, zahar cu rom, dulceata de coaja de portocale, praf de copt si unt. Ingrediente: 6 ouă câte 1 cană zahăr, ulei şi lapte 2 căni făină 750 g brânză dulce 50 g stafide 2-3 linguri rom 50 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.